Microneedling met Dermica pen

Wat is Microneedling met Dermica Pen?

Microneedling met Dermica Pen is een nieuwe methode van een naaldtechniek die zorgt voor aanmaak van collageen en elastine in de huid, zodat er huidverjonging plaatsvindt. Met Dermica Pen kan nauwkeuriger en gecontroleerder gewerkt worden dan met bestaande therapieën. Microneedling is ook bekend onder de namen PCI (Percutane Collagen Inductie), MTS (Microneedling Therapy System) of CIT (Collageen Inductie Therapy).

Wat kan ik verwachten van Microneedling met Dermica Pen?

Als gevolg van deze therapie verbetert de huidstructuur aanzienlijk. Fijne rimpels verdwijnen, grove poriën verfijnen,hyperpigmentatie vermindert. De huid wordt gladder, egaler en ziet er mooier en frisser uit.

Waarvoor is Dermica Pen bedoeld?
  • Fijne lijntjes / Rimpels / Huidverslapping / Dubbele kin
  • Acnelittekens / Littekens van andere aard / Striae
  • Pigmentstoornis
  • Zonbeschadiging / Grove huidstructuur / Vergrote poriën
  • Cellulitis
Werkwijze


De Dermica Pen bevat 11 minuscule naaldjes die vibrerend kleine verticale kanaaltjes in het huidoppervlak maken (meer dan 900 kanaaltjes per seconde). Door de prikkeling in het bindweefsel wordt het natuurlijke proces van wondgenezing gestimuleerd. Daardoor neemt de aanmaak van collageen en elastine toe wat leidt tot meer stevigheid en elasticiteit van de huid. De verticale kanaaltjes zijn niet zichtbaar voor het blote oog en genezen zonder littekens.

Afhankelijk van huidprobleem en individuele behoefte past de huidtherapeut de behandeling aan. Er kan zeer nauwkeurig en precies op een klein gebied gewerkt worden (bijv. rondom de ogen). Maar er kunnen ook grote oppervlakken behandeld worden (bijv. buik of bovenbenen). De diepte van de naaldjes kan gemakkelijk tijdens dezelfde behandeling aangepast worden.

Er worden verschillende werkstoffen met actieve ingridiënten tijdens Microneedling toegepast, onder andere hyaluronzuur, vitaminen en mineralen.

Het effect van Microneedling is niet direct zichtbaar, omdat de celvernieuwing met name de aanmaak van collageen en elastine een tijd duurt – tot twee à drie maanden. De herhaalbehandeling vindt om 2 à 4 weken plaats.

Dermica Pen met hyaluronzuur

Hyaluronzuur is één van de belangrijkste componenten van de huid die voor het vasthouden van water zorgt. Door deze unieke eigenschap krijgt de huid elasticiteit en volume. In de loop van de tijd neemt de hoeveelheid hyaluronzuur in het menselijke lichaam af. Als gevolg daarvan wordt de waterbalans in de huidcellen verstoord, zodat de huid haar elasticiteit en volume kwijtraakt. Dit leidt tot huidverslapping en rimpelvorming.

Om de waterbalans van de huid te bevorderen kunnen producten die hyaluronzuur bevatten gebruikt worden. Zo kan tijdens Microneedling een lichte gel met hyaluronzuur op de huid aangebracht worden. Door de zeer fijne gaatjes in de huid die tijdens Microneedling ontstaan kan het hyaluronzuur gemakkelijk door de huid opgenomen worden.


Hals voor en na 6 behandelingen met hyaluronzuur (Microneedling met Dermica Pen)


Littekens op de borst voor en na 4 behandelingen met hyaluronzuur (Microneedling met Dermica Pen)

Huidreactie

Direct na de behandeling treedt er roodheid van de huid op. U krijgt dan een gevoel alsof u te lang in de zon bent gebleven. Na een intensieve (diepe) behandeling kunnen soms puntbloedingen of lichte zwellingen ontstaan. Deze symptomen zijn niet ernstig en verdwijnen vanzelf na enkele dagen.

Voor de behandeling

Voor Microneedling is geen speciale voorbereiding nodig. Soms wordt de behandeling als gevoelig ervaren. In dit geval wordt de huid van te voren verdoofd met de verdovende crème Emla. Deze is op recept van de huisarts bij de apotheek verkrijgbaar. De huidtherapeut legt aan u uit hoe u deze crème aanbrengt.

Nazorg

Na Microneedling mag u twee á drie dagen geen zwembad en sauna bezoeken.
Als de huid aan de zon wordt blootgesteld dient u een zonnebrandcrème met SPF 30-40 te gebruiken gedurende een paar weken. Make-up kunt u volgende dag weer gebruiken.

Nieuws & aanbiedingen !

TESLA MED

HUID VERJONGING WAS NOG NOOIT ZO SNEL ZICHTBAAR!

Tesla Med ION STREAM 680 PRO is het eerste systeem, uniek in de wereld, dat gebruik maakt van een generator van ionen stromen (IonFlows) en microstromen met packet sampling. Samen met derde nanoporatie generator wordt het werkingsprincipe van meer dan 10 verschillende esthetische technieken gecombineerd in één enkele sessie.

klik hier voor meer informatie TESLA MED

Lees meer

OOGLIFT IN SLECHTS 1 BEHANDELING! @ BEAUTYSALON WISH

Lees meer

Beauty onder één dak!

Vanaf Februari 2016 hebben wij alles op beauty gebied in één pand.

Lees meer

Slaap je mooi met de 'Beauty Pillow'

De gekte van de dag bepaalt meer en meer het ritme van je leven.

Lees meer